Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

w ostatnich dniach nabyłem f06 2015r 640xd

hamulce oryginał obecnie są

pierwsze:

ma 49000km i obecnie musze zmienić klocki -pytanie na jakiej firmy....

a drugie:

w przyszłosci bede musiał zmienic hamulce, zastanawiam sie nad czyms lepszym niz OEM, zeby uniknac bicia i szybkiego zużycia tarcz

niektorzy mowia Tarox

inni EBC

prosze o porade w obu przypadkach

Opublikowano
Ja bym z klockami bardzo nie kombinował. Nigdy mi się nie zdarzyło żeby fabryczne OEM BMW piszczały a to mi się wydaje największym problemem z klockami. Z tarczami to nie jest tak, że oryginały po wjechaniu w kałużę od razu się zwichrują a Brembo nie. Nie mam doświadczeń z biciem hamulca ale ja raczej używam tego auta spokojnie. Tarcze przednie wymieniałem przy 45 tys. Tylne są nadal fabryczne (mam raptem 52 tys. od nowości) .W młodości kilka aut upaliłem i starczy narazie.
Opublikowano

dzieki za odp

odnośnie oryginału

rok temu kupiłem do mojej f10 530xd i montaż w ASO

po 5000km pojawiło sie bez powodu drżenie kierownicy

Aso stwierdziło lewa tarcze krzywa i nie uznało gwarancji bo zapewne za ostro hamowałem :(

po licznych pretensjach i skargach-wymienili na nowe- przejechałem 70tys - klocków było 50% a tarcze 80%

wiec po tej reklamacji stwierdzam ze ori 50/50% sa ok

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A jak wygląda sprawa z założeniem hamulców od m6 400mm przód i 396tył zwykłe nie ceramika ? Wiadomo że kompletne zaciski + blachy osłaniające a jak wygląda sprawa z jarzmami ? Czy przerabiał ktoś już ten temat ? Czy pasuję taki zestaw ?

Pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

nikt nie zakładał czegoś innego niż ASO, Ate, zimmermann i inne znane marki ??

wczoraj sprawdziłem że p+t do wymiany bo za cienkie i już lekko bija :(

ktoś pisał o Tarox ale nie wiem który model ?

inni o EBC

'

kuszą mnie nawiercane cos ala

https://www.tarox.co.uk/wp-content/uploads/product_images/main-sj.jpg

lub

https://www.tarox.co.uk/product/front-tarox-brake-discs-bmw-6-series-f12-f13-650i-f2000/