Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

taki problem ostatnio mi wyskoczyl

czasem zwlaszcza jak przygazuje wyskakuje mi ikonka ladowania akumulatora miga i po jakims czasie gasnie

kontrolka po przekreceniu kluczyka przy odpalaniu gasnie normalnie

napiecie na alternatorze jest i alternator laduje akumulator (akumulator nowy agm kupiony w styczniu) wiec to raczej nie alternator i nie akumulator

oczywiscie pasek jest caly ba nawet pare tygodni temu zalozone nowe rolki napinacze i pasek klinowy na alternatorze z nowym kolem pasowym

dodam ze webasto tez mi przestalo dzialac a ono sie nie uruchamia kiedy jest male napiecie na akumulatorze tylko ze alternator laduje akumulator

w srode jade do mechanika podepnie pod kompa i licze ze bede wiedzial coz to moze byc ale moze ktos z Was mial podobny problem?

Opublikowano
Witam, prawdopodobnie kończą się szczotki w regulatorze. Wymiana samemu koszt około 20zł. Pozdrawiam.

chyba trochę więcej niż 20zł :wink:

żeby wyjąc alternator trzeba dużo na rozbierać w koło

Opublikowano

problem rozwiazany

szczotki w alternatorze sie skonczyly dalem do regeneracji i dodatkowo wymienilem termoregulator bo to tez bylo potrzebne