Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie wiem czy ja coś zepsułem, czy co, ale... Przy wymianie drzwi był odłączany parę razy akumulator + zdążył się dość mocno wyładować)(ledwo co zakręcił rozrusznikiem). Po podłączeniu kompa wywaliło dwa błędy których szybciej na pewno nie bylo

Pierwszy to z VTG 0055C3 - kod błędu jak dobrze pamiętam, a treść "Aktywowana regulacja trybu awaryjnego napędu na cztery koła."

Drugi związany z podgrzewaniem dysz spryskiwaczy na przednia szybe. Tak nagle by się spaliły? Czy wina bardziej w instalacji?

I jeszcze 3, dziwny bo "LDM: złącze DSC"...

Błędów szybciej nie było, nie wiem co mogło się zepsuć?

Przejechałem kawałek i dalej są, najbardziej mnie martwi ten z VTG.

Ogólnie to np jeżeli ma to jakiś związek czasami jest tak że nie może się połączyć z FLA, czyli astsentem świateł długich, choć działa. + jest błąd od czujnika zaporawania szyby odkąd mam samochód

Opublikowano

No ogólnie aku jest słabe, lub źle zakodowane. + robię bardzo często krótkie trasy.

Tylko byłem się kawałek przejechać, po tym wszystkim. I podpiąłem dalej i dalej były te błędy.

Niczego niepokojącego nie zaobserwowałem w zachowaniu samochodu... Nic nie szarpało, czy to przy skręcie czy w czasie jazdy. Tempomat działa, jedynie czego nie sprawdziłem to czy hamuje przez innymi samochodami(mam radar) , bo nie było okazji xD