Skocz do zawartości

Mam Problem z wyciekajacym olejem w E46 318 z Skrzyni Biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!Mam Problem z wyciekajacym olejem w E46 318i 1999r ze Skrzyni Biegów dopatrzyłem sie przezroczyste małe plamy na asfalcie. Osłona silnika i skrzyni pod spodem jest w jednym miejscu spocona .Byłem w serwisie BOSCH i chciałem sprawdzic co sie dzieje i ewentualnie dolac ubywajacy stopniowo olej ale nic z tego powiedzieli ze tego nie zrobia poniewaz nie maja w katalogu jaki olei idzie .Prawdopodobnie BMW od rocznika 99-i wyzej zrobilo tylko w serwisie BMW wymiane i znaja nazwe tego oleju. Może ktos wie co to za olej i jakies choroby zwiazane z wyciekami ze skrzyni biegów W E 46 318i 1999 Pozdrawiam !
Opublikowano

moja E36 miala wyciek na skrzyni, niby male łzawienei bo nie bylo podkladki pod czujnikiem wstecznego( okazalo sie ze jest on pekniety i przez niego wycieka olej) dobrze ze sumienie sporawdzili bo ju zoleju bylo jakies 300ml w skrzyni i bym ja zajechal.

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg