Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ISTA przedstawia komunikat z numerem 000019, a opis to Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji: Dodatkowa pompa płynu chłodzącego, rozumiem, że chodzi o pompę płynu, który już ogrzewa kabinę, a dokładniej jego cyrkulacja. Problem w tym, że ogrzewanie jakby działa prawidłowo, nie zauważyłem jakiś problemów.

Co powinienem sprawdzić?

E83 2005/12 3.0d

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będzie działało, tylko wolniej w kabinie będziesz miał ciepło. Naprawa prosta. W tej pompce kończą się szczotki. Na allegro jest pełno takich. Wymiary 5x5x10, webasto bmw.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zwróć uwagę czy po rozgrzaniu silnika , zatrzymaniu się czy efektywność ogrzewania nie spada?

Skasuj błąd i po jakimś czasie sprawdź jeszcze raz błędy. Może to jednorazowy błąd?

Opublikowano

Błąd wczoraj kasowałem bo akurat wymieniałem przepustnicę i sprawdzałem czy procedura wypaania w DPF działa, także myślę, że choć raz usunąłem błąd ale dziś jeszcze to sprawdzę dokładniej.

Gdzie jest zlokalizowana dodatkowa pompa? Ewentualnie jak byście mogli wysłać numer/wygląd cokolwiek co by mi pozwoliło na odnalezienie :D

Na bimmercat nie mogę jej zlokalizować :cry:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podaj siedem ostatnich znaków numeru Vin i na PW adres e-mail to wyślę ci poglądowe zdjęcia.
  • 4 lata później...
Opublikowano (edytowane)

Hejka. Odkopię kotleta. Żeby nie zakładać nowego tematu, piszę tutaj. Sprawa dotyczy E39. Mam błąd w ISTA: 00001E Zintegrowany automatyczny układ ogrzewania i klimatyzacji: Dodatkowa pompa płynu chłodzącego. Po wejściu w błąd jest: Brak dostępnej nazwy kody błędu kodu 00001E. Macie jakiś pomysł o co chodzi? Z góry dzięki za info.

Edytowane przez Michaś_2