Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam... mam pewien problem.niedawno opisywałem na forum jakim to sposobem podgieło mi się 12 zaworów wydechowych..niechcąc się bawić w remntowanie starej głowicy kupiłem 2 z auta gdzie sprzedający zapewniał że chodziło bez żadnych zażutów ..i pojawia się problem samochod mi jeździ bardzo dobrze ale z tylu głowicy pojawia się olej...co jakis czas on kapnie na wydech i powstaje niezły dymek i smród..czy możliwe jest że olej przedostaje sie poza głowice na zewnątrz?? wydaje mi się że jest szczelna...olej ma kolor jaki powinien mnieć, wody nie ubywa,oleju nie przybywa..? czy tam jest jakaś uszczelka jeszcze???
Opublikowano
Nawet nowa uszczelka mogła się źle ułożyć. Za bardzo nie ma innej możliwości żeby ciekło, musiałbyś mieć jakąś szpilkę nie wkręconą, która jest przewiercona na wylot. Nawet uszczelka pod głowica jest poniżej kolektora.