Skocz do zawartości

Ogrzewanie po stronie pasazera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiem ze sprawa ogrzewania itp krecila sie czesto po forum ale ja mam inne pytanie czy w momencie kiedy w klimie po stronie( na niewlaczonej) kierowcy jest ustawione na zimne to czy po stronie pasazera powinno po wlaczeniu pokretla na max cieplego leciec wlasnie cieple czy tylko jak u kierowcy sie przelaczy to wtedy zaczyna cieple leciec po stronie pasazera w innym wypadku leci pow zimne tylko kiedy po stronie kierowcy jest zimne i cieple wtedy kiedy postronie kierowcy jest cieple na pasazera strone czy moze to byc winna tych elektrozaworow czy raczej potencjometra w panelu strerowania bo mam wrazenie ze jest to niezalezne chyba ze to dziala tylko jak sie wlaczy klime a na zwyklym nadmuchu to nie pracuje czyl tzw druga strefa

Jak to rozgryzc pzdr MIREK

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano

:jawdrop:

Nieźle to zagmatwałeś z tego co zrozumiałem to odpowiem tak.

U mnie jest to w ten sposób (oczywiście omawiamy przypadek kiedy klima jest wyłączona) że jeżeli pokrętło od strony kierowcy jest przękręcone w skrajne lewe położenie czyli w stronę niebieską aż do samego końca (aż do wyczuwalnego przeskoku) to kręcenie pokrętłem pasażera nie daje żadnego efektu. W całym aucie jest zimno , ale wystarczy tylko "przełączyć" pokrętło kierowcy w prawo na 18 stopni i wtedy pokrętło pasażera zaczyna działać.

Mam nadzieję że zrozumiałeś :cool2:

Opublikowano

Witam dzieki wielkie no wlasnie oto mi chodzilo ze nie dmuchalo mi cieplym po stronie pasazera jak po stronie kierowcy bylo na niebieskim polu ale zrobilem tak jak mowiles i EUREKA dmucha cieplym a po stronie kierowcy zimnym i na odwrot czyli system tzw dwustrefowy DZIALA

Dzieki WIELKIE bo nie domyslil bym sie ze tzreba przelacznik kierowcy pzrelaczyc poz ten maly klilk to pykniecie zeby strona pasazera dzialala

Teraz tak przy okazji mam na panelu obiegi zmkniete dwa koleczka jedna z literka A w srodku drugie puste czym sie roznia te dwa obiegi bo w starszej siodemce byl tylko jeden obieg a tu sa dwa znaczy moze pracowac w dwuch trybach

dzieki za odpowiedz i pzdr Mirek

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA