Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie .. poddałem się ... myślałem że po tylu latach zabawy z autami i motocyklami potrafię coś zrobić ale umarłem, zmartwychwstałem po czym znowu umarłem i to chyba najbardziej ze wstydu :mrgreen:

Spryskiwanie przedniej szyby w mojej X3 przypomina sik 110 letniego emeryta z zaawansowanymi problemami z prostatą :duh: ..

Kilkanaście razy muszę naciskać, trzymać długo, znowu naciskać aż coś tam ledwo poleci :( ..

Wymieniona pompka, rozebrane węże w masce, spryskiwacze rozebrane i wyczyszczone .. poukładany wąż ( porozpinałem fabryczne mocowania ) tak żeby żadnych załamań nie było w okolicy zawiasów maski i samej pompki ... I NADAL NIC !!!! :evil:

Już mi ręce opadły :( ... deszcz, błoto, za chwilę śnieg a ja nie mogę przedniej szyby umyć ... miał ktoś podobny problem :? ???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A pompka jest na 12 V...????

Może podłącz ją na krótko wsadzając ją do miski z wodą tak aby mogła zassać wodę. Zrób to samo ale z włożoną pompką do zbiorniczka z płynem do spryskiwaczy , tylko odłącz wąż , którym zasila w płyn dysze na masce . W ten sposób porównasz siłę działania pompki. Obstawiam dwie awarie.... nieszczelność/przytkanie węża zasilającego w płyn dysze maski , bądź za niskie napięcie na kości przy silniczku.

Zobacz odpowietrzenie zbiornika płynu do spryskiwaczy.

Zastanawiam się również nad tym, czy nie został zmieniony plus z minusem...?

Opublikowano

Witam

Jak przedmówca pisał - sprawdź czy masz pełne napięcie zasilania na pompce.

Przechodziłem to samo tylko w F25. Ugniły kable pomiędzy przegrodą a nadkolem gdzie był zbiornik/pompki. "Gieniusze" z BMW położyli tam kabelki z izolacją podobną do papieru.

Pozdrawiam

Opublikowano

OKI :) .. w tej drugiej którą teraz kupiłem spryskuje idealnie a po chwili włącza spryskiwacze lamp .. w LCI lamp nie myje, zderzak był tam rozbierany i na pewno ćwoki nie poskładali tego jak trzeba :( .. do tego coś musieli spitolić na głównym obiegu ..

Ehhh ... co kieruje głupkami którzy nie potrafią nawet kibla umyć a biorą się za auta :( .. potem człowiek szuka w całym aucie co debil wymyślił :( ....

Jak ogarnę tą co teraz robię, to wrócę do tematu z LCI .. :8)