Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

e60 2006r automat.

Kilka dni temu zauważyłem, że jadąc dłuższą trasą temperatura nie osiągnęła maximum ( 3-4 kreski na obrotomierzu ). Ukryte menu pokazało mi wartośc 70-75 stopni. Wymieniłem termostat, ale problem nie zniknął. Po czasie zauważyłem że na wyłączonym nawiewie (ogrzewaniu) w środku temperatura normalnie roście do 99 stopni i trzyma tą temperaturę. Gdy tylko włączę nawiew wnętrza bez klimy to automatycznie temperatura spada do około 72 stopni. Rano gdy odpalam auto na zimnym silniku a mam włączony nawiew to auto strasznie wolno nagrzewa się i nie złapie maxa. Wczoraj znowu zauważyłem że nawet na zimnym silniku gdy włączę ten nawiew to włącza mi się wentylator chłodnicy i ciągle sie kręci, oczywiście klima wyłączona. Wyłączę nawiew to wentylator zatrzymuję się. Wydaję mi się że to ten włączający sie wentylator tak mi chłodzi silnik tylko nie wiem gdzie szukać tego problemu. :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: