Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry!

W nawiązaniu do mojego poprzedniego tematu z którym możecie się zapoznać w mojej historii, nierównej pracy silnika zapobiegła wymiana świec o dziwo (nie wskazywał na to żaden z programów ani ISTA ani INPA), gdyby ktoś kiedyś w przyszłości szukał, założyłem DENSO IRIDIUM TWIN TIP IKH20TT.

Wyciek oleju spowodowany był uszkodzeniem napinacza, który lada chwila będę wymieniał, pytanie,

czy zamiennik wchodzi w grę w ogóle, czy nie ma co bawić się w zamienniki (mam dostępne od ręki- CORTECO i VICTOR REINZ)?

Czy istnieje jakieś zagrożenie, że część napinacza mogła trafić gdziekolwiek do środka, na łańcuch - jeśli tak to czy jest jakiś sposób aby to skutecznie wyczyścić ?

Czy macie jakiś sprawdzony sposób na wymianę takiego napinacza bez specjalistycznych narzędzi ?

Będę bardzo zoobowiązany za odpowiedź od osób znacznie bardziej doświadczonych :)