Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Szukałem na forum posta ale nie mogłem znaleśc a więc proszę o wyrozumiałość :) Przechodzę do szczegółów

Pacjent Bmw e90 320d 2005 diesel

Problem - brak ogrzewania (nagle działało)

Temperatura silnika 80 -90 tutaj nie widzę problemu

Węże cieple

Wymiana termostatow egr oraz główny brak poprawy

Układ odpowietzalem 2 razy lecz nie wiem czy poprawnie mnóstwo instrukcji.

Proszę o pomoc bo dreczy mnie to juz bardzo.

Błędy jakie mialem ale - nie wiem czy to moze mieć coś wspolnego 9C53 dodatkowy grzejnik elektryczny przeciążenie cieplne

- nieciagly

SSksowane błedy

Opublikowano
A panelu klimatyzacji to ty nie wymieniałeś? Dodatkowy grzejnik elektryczny wydaje mi się że był tylko w poliftach. Spróbuj na nowo zakodować panel klimy i zrobić adaptacje klapek.
Opublikowano
A tez często pada klapa mieszacza powietrza czy jakoś tak to się nazywa. Ją tez możesz sprawdzić
Opublikowano
Jak przyświecisz za zbiornikiem od płynu chodzącego to widać go na wężach bliżej w stronę podszybia może nawet gdzieś tam jest, trzeba odpiać kostkę i podłącz +12v do niego i będzie słychać czy chodzi. Jak cisza jest to wyciągnąć i zrobić. Często kończą się szczotki w nim ja dorobiłem od odkurzacza. A objawy miałem takie że silnik się grzał normalnie do 90 stopni a z nawiewów leciało zimne, jedynie w czasie szybkiej jazdy za miastem coś tam lekko ciepłym wiało ale po mieście to kostnica.