Skocz do zawartości

E34 M50B20 r6 nie odpala, wtryski nie podają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, potrzebuję pomocy waszej... silnik jak w temacie, sprawdziłem wszystko co mogłem od baku do czujnika położenia wału, zauważyłem jednak że wtryski nie otwierają sie, paliwo dochodzi, powrót i podciśnienie działają, wtryski nie podają paliwa. Ani jeden. Na plaka jedynie albo jak wleję w przepustnice to zapali i od razu gaśnie. Do tego nie da połączyć się kompem, kolega próbował dwoma różnymi do tego modelu, żaden tak jakby nie widział ecu. Co to może być ? Pomóżcie panowie.. :(
Opublikowano
Jeżeli dwa różne komputery z oprogramowaniem do e34 nie były w stanie się połączy ze sterownikiem silnika to ja bym stawiał na jego uszkodzenie. Jeżeli masz możliwość to podmień z kimś na chwilę sterowniki (motronic) silnika. Sterownik znajduje się w komorze silnikowej, po prawej stronie, blisko podszybia przykryty czarną obudową przykręconą na 4 gwiazdkowe wkręty ( prawie vis a vis obudowy bezpieczników)
Opublikowano
Jeszcze wcześniej sprawdź czy nie zerwał Ci się przewód masowy wtrysków. Chodzi o ten idący od dołu listwy wtryskowej koło przewodu odpowietrzenia skrzyni korbowej do masy silnika a konkretnie do osłony koł zębatych rozrządu. Nie ma masy i wtryski nie pracują. (Będzie szybciej i taniej)
Opublikowano
Dziękuję, posprawdzam i zobaczymy, mam nadzieję że coś znajdę..