Skocz do zawartości

Witam. Czy w BMW E46 mogło nie być klimy w wyposażeniu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowym posiadaczem BMW E46 z 99roku i nigdy wczesniej nie mialem doczynienia z ta marka. Poniewaz moj samochod jest sprowadzony i powypadkowy, to na razie nie moge sprawdzic czy mam klime. Mam trzy pokretla (jeden sily nadmuchu, drugi ciepla/zimna, trzeci kierunku) ale niemam nigdzie sniezynki? Moje pytanie brzmi czy jest mozliwe aby w BMW 320d. z 99roku nie bylo klimy w standardzie? oraz po przeszukaniu przeze mnie forum, nie znalazlem nic na temat mozliwosci montazu climatronica do samochodu bez klimy? Interesuje mnie jakie czesci sa mi potrzebne aby podlaczyc kompletny climatronic do mojego samochodu, jesli nie posiadam zadnej klimatyzacji?

Co musze kupic?

Opublikowano
W modelach, ktore maja na wyposazeniu szyberdach moze nie byc klimy, bywalo tak kiedys i jest tak nadal, wszystko zalezy od uzgodnien z kupujacym samochod na indywidualne zamowienie, ale mozna bez problemow zalozyc klime do kazdego BMW.
Opublikowano
W modelach, ktore maja na wyposazeniu szyberdach moze nie byc klimy, bywalo tak kiedys i jest tak nadal, wszystko zalezy od uzgodnien z kupujacym samochod na indywidualne zamowienie, ale mozna bez problemow zalozyc klime do kazdego BMW.
Opublikowano

moja też nie ma klimy

koszt założenia do E46, żeby było to zrobione dobrze to 3-4k pln części+robocizna

moim zdaniem to jeśli w środku lata nie spędzasz pół dnia w samochodzie to sie nie opłaca

Opublikowano
najtaniej będzie ściągnąć z niemiec kompletną klimę, którą da się wyciągnąć z jakiejś uderzonej - w tył, bo w przód to i po klimie, jakby co, to mam kogoś takiego, solidna firma i żadnych wałków, sam z nim ściągałem moją maszynkę
Bogdan28
Opublikowano

A moze ktos mi napisac, jesli bede kupywac klime, to jakie czesci bede musial kupic? Chodzi mi o wszystkie elementy jakie sa mi potrzebne do tego aby sprawnie dzialala? napewno chlodnica do klimy, sprezarka do klimy, climatronic z wiazka do panela(to wielkie pudlo z wietraczkami itd.), panel w kabinie do climatronica, oraz rurki do polaczenia.

Czy cos jeszcze mam szukac?

Opublikowano
rozebrana klima i powtornie zlozona moze dac duzy problem.Jakis paproch w obiegu i kompresor do roboty.Taka klima z rozbitka to zadna gwarancia ze zaskoczy.Musisz zapytac czy twoj model jest przygotowany tzn.okablowany do klimy-instalacja- ale znajac zycie to nie i to spory problem.
te gusta conducir? BMW