Skocz do zawartości

Bmw f10 bialy dym na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczow mam dziwny problem posiadam od paru miesiecy swoja f10 525d i teraz przy zimniejszej porze zauwazylem ze przy wyjezdzie z podziemnego garazu gdzie jest cieplo czy to na dworze w chlodnej temperaturze wydobywa sie bialy dym ktory znika po przejechaniu paru km czyli jak silnik sie juz dogrzeje dodam ze dolewalem ostatnio plyn chlodniczy bo byl pod minimum i weszlo ok 0.5l zaniepokoilo mnie to bo wyczytalem ze takie zjawisko nastepuje od uszczelki pod glowica i owy plyn sie dostaje tylko czy jest mozliwe przy tym objawie ze po nagrzaniu silnika ustepuje moze ktos ma podobna sytuacje badz mial ?

W linku zamiescilem moj problem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli chodzi o poziom płynu chłodzącego w zbiorniczku wyrównawczym....

U mnie jest tak, jeśli płyn jest wystudzony to jego poziom jest bardzo bliski MIN. Jeśli się nagrzeje ( wiem nie powinno się odkręcać korka , gdy płyn jest nagrzany ) to poziom podchodzi do MAX.

Ja również garażuje auto. I po wyjeździe , stojąc w korku widzę czasami biały , nie intesywny dym , taki jak na twoim filmie.

Aby zobaczyć czy do układu chłodzenia dostaje się CO2 , można kupić tester...

https://allegro.pl/oferta/tester-szczelnosci-uszczelki-glowicy-co2-75-testow-8888574311?utm_medium=app_share&utm_source=facebook