Skocz do zawartości

F46 fotele sportowe - niewygodne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zmienilem F30 na F46. Rodzina sie powiekszyla.. Auto w pakiecie M sport, skorzane sportowe fotele. Bez regulacji podparcia ledzwiowego. W 3ce fotele zwykle, aczkoleiwk mega wyhodne. W tym aucie mecze sie strasznie. Plecy bola strasznie nawet po 20 min za kolkiem. Mysle nad zakupem jakiejs wkladki / poduszki pod plecy. Widzialem ze mozna sie pobawic i zamontowac elektryczna regulacje, ale czy jest az tak duza roznica? Moze ktos polecic jakies wkladki? Mam 1.85m wzrostu, i problem z kregoslupem, jazda w tym fotelu to czysta udreka, jak bym nie regulowal..
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Udało mi się częściowo zniwelować problem. W serwisie BMW uczynny mechanik wydrukował mi serwwisówkę, i zdjął tylnią osłonę fotela. Przy czym namęczył się przy tym dość.. Za druty z tyłu fotela wsadziłem takie coś

https://www.ebay.com/itm/Real-Essential-Racing-Endurance-Inflatable-Lumbar-Support-Hand-Pump-Included/372096152856?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=640981672485&_trksid=p2057872.m2749.l2649

Recznie pompowana poduszka podparcia biodrowego, z angielskiego Lumbar support. Pomogło to dużo, choć do komfortowej jazdy to dużo brakuje..