Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem z moim E34. a mianowicie:

Kiedy auto jest zimne i jest zimno nie świeci słońce na niego wszystko jest OK. , lecz gdy tylko zrobi sie cieplej np. po południu i zacznie na autko świecić mocniej słońce silnik ciężko pali. Gdy po dłuższym kręceniu już w końcu zapali zadymi z ruru i czuć od razu paliwo. Tak jakby zalewało silnik. Podobnie dzieje sie gdy silnik jest zagrzany i auto postoi ok. godź. Musze dodać , że jest to silnik 2.0 12V po wymianie pierścieni , nie bierze oleju. I ogólnie chodzi dobrze . Denerwuje mnie to bardzo i jeżeli ma ktoś jakieś pomysły co to może być prosiłbym o jakieś wskazówki.

Z góry Dziękuję i Pozdrawiam Mus102

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano

Podmieniłbym czujnik temperatury (nie ten od wskaźnika temperatury, tylko inny -> podpowiadający mikroprocesorowi wtrysku / zapłonu, że czas zapodać większą dawkę paliwa, bo silnik ostygł).

Możesz też spróbować zdiagnozować usterkę przez wtyczkę diagnostyczną. Ale to często nie wykrywa wszystkich awarii czujników - bywa tak, że świrują, ale badanie komputerowe wykazuje, że są OK.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Też myślałem o tym czujniku, tylko nie wiem gdzie on jest :cry2:
Opublikowano

Wie może ktoś gdzie znajde ten czujnik ??

Byłbym wdzięczny