Skocz do zawartości

Jakie ciśnienie powinna mieć pompa do wspomagania e36 325

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w tytule nie wiem jakie powinno byc cisnienie w pompie wspomaganie w E36 325 M50 93r, gdyż chciałbym wymienic pompe bo strasznie wyje jak sie rozgrzeje i wiemze na 100% to jej wina tylko że na starej mam napisane 110bar, a wszystkie o ktore dzwonie mają 130bar, czy taką pompe o cisnieniu 130bar mozna zalozyc do mojego wspomagania?? nie rozwali niczego?? a wogule to e 2.5 powinno byc 110bar czy 130 bo niektorzy mowią tak a inni inaczej....(apropo szukalem o tym ale nic nie znalazlem)
Opublikowano
no chyba nie chcecie przez to powiedziec ze niewiecie tego pomożcie mi prosze bo już mam doś tego wycia przyskręcaniu aż sie ludzie oglądają a przecież to nie wypada w BMW
Opublikowano
Poza tym jak to będzie pompa używana to i tak już nie będzie miała tego ciśnienia nominalnego co nowa. Większe ciśnienie może spowodować że będziesz miał nieco bardziej wydajne wspomaganie a to może pomóc przy szerokich oponach. Gdyby przez to miało się coś stać to producent wprowadziłby jakieś zabezpieczenia typu inne króćce czy inną średnicę gwintu a jeśli są te same to wygląda że pompy są wymienne.