Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

czy opony roznych producentow, moga miec rozna szerokosc przy tych samych parametrach? Na przyklad 225/35 R19 Bridgestone nierowne 225/35 R19 Uniroyal.

Ogladalem takie kola do felg 8,5 na Bridgestone kolegi i bylo leciutko naciagniete. Zamowilem wiec dla siebie, ale Uniroyale i naciag jest mega plus szpara miedzy opona a rantem felgi.

Czy to jest problem z opona, czy moze kombinacja opona vs felga? Obaj mamy felgi 8,5x19, tylko on AEZ Antigua a ja Japan Racing JR28.

Szukalem na forum i w ogole w necie i jakos bezskutecznie...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Jest dokładnie tak jak piszesz.

Np. Micheliny pss maja ostre przejście z profilu na bieżnik a takie goodyeary f1 eagle asymmetric 3 mają gładkie i zaoblone.

Ogólnie te różnice czasem nie są wcale takie marginalne przy różnych spasach.

Opublikowano
Dzieki! A jakies rekomendacje co do opon: w sensie szersze przy tym samym biezniku? Ten naciag mnie troche denerwuje, wiec pewnie zmienie z 225 na 235, ale mam wrazenie, ze na uniroyalach dalej bedzie za wasko...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jak masz front 8,5 a tył 9-9,5 to wrzuć 235/35 plus 265/30, często do e89 albo e85M wrzucają felgi od CSL i właśnie też z takimi gumami z CSL.