Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem w moim X1 E84.

Zauważyłem, że po stronie kierowcy (dokładnie zaznaczona niebieska kreska na zdjęciu) leci woda. Dywanik jest mokry, sprawdziłem odpływ szyberdachu, pod maską i przy szybie ale woda wszędzie leci pod auto.

Proszę bardzo o pomoc, ew. jakieś wskazówki.

x1.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

hej, pośrodku konsoli centralnej od strony podłogi jest taki spust skroplin od klimatyzacji, wężyki od tego spustu idą pod podwozie, u mnie była zagięta taka uszczelka i woda nie wylatywała tymi kanalikami tylko sączyła się po lewej i prawej stronie tunelu właśnie do kabiny.

Możliwe, że masz zapchane te rurki

a jak to sprawdzić??

lejesz wodę do nawiewu pod schowkiem pasażera wymontowując uprzednio wentylator by nie popsuć i ta cała woda ma spływać pod auto rurkami po obu stronach środkowego kanału

sorry ale piszę z dzieckiem na ręku

• 1 rok później...
Opublikowano
Mam taki sam problem, czyli mokry dywanik od strony kierowcy. Na bank jest to wodą deszczowa. Cieknie po ścianie czolowej w miejscu gdzie jest osadzona kolumna kierownicza. Moim zdaniem woda dostaje się do środka auta komorą , gdzie znajduje się serwo. Nie wiem czy uszczelka serwomechanizmu przepuszcza wodę. Może woda dostaje sie do srodka po wiązce kabli elektrycznych. Nie wiem czy to dobry typ? W sumie jak nie ściągnę serwa to się nie dowiem.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Kolego, u mnie była to sparciała uszczelka szyby czołowej.

Dla pewności sprawdź czy Ci nie ubywa płynu chłodzącego, jeśli tak to nagrzewnica puszcza >> demontaż deski rozdzielczej