Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem e46 coupe z 2000r przedlift.

W aucie zamontowane są fotele z manualnym ustawianiem pozycji ale mają też pompowanie boczków i lędźwi. Ale ani u kierowcy ani u pasażera nie działa. Nie ma żadnego dźwięku przy naciskaniu przyciski, nic kompletnie się nie dzieje.

Sprawdziłem bezpieczniki nr 65 i 70 i są ok. Pod fotelem jest wiązka kabli i kostka jest podłączona.

Co polecacie sprawdzić najpierw. Myślałem aby dostać się do pompki, trzeba by otworzyć z tyłu plastikową osłonę fotela, ale nie wiem jak i nie chcę połamać zaczepów.

Opublikowano
Cześć. Przerabialem to u siebie, najprawdopodobniej przetarła się wiązka kabli na skutek składania fotela. Prawdopodobnie jak masz podgrzewane fotele to nie grzeje też oparcie. Trzeba ściągnąć plecki fotela i wszystko widać, spinki (4szt jeden fotel) tylko aso, raczej są nie do uratowania. Kable polutowałem i schowałem w peszel w tym miejscu gdzie się fotel składa
Opublikowano
Podgrzewanych nie mam. Czyli przetarte tam na zgieciu fotela z tyłu. Można tam to ogarnąć czy trzeba otwierać plecy fotela?