Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, może ktoś już miał podobny pronlem i mógłby się wypowiedzieć na ten temat. W mojej BMW niestety musiałem kupić inny silnik ponieważ w tamtym pękł blok i głowica była do roboty, więc mechanik sprowadzil mi identyczny silnik założył i silnik super równo cichutko chodzi, lecz niestety nie ma mocy i pali 9,5l. Tamten silnik mimo że było tyle uszkodzeń paliła 8,4l i zbierała się lepiej, dodam tylko że pod korkiem wyrównawczym zbiorniczka chłodzenia jest "majonez"..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gość założył ci silnik szrot, nie sprawdzając go uprzednio. Gratulacje dla partacza i dla ciebie...

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
gość założył ci silnik szrot, nie sprawdzając go uprzednio. Gratulacje dla partacza i dla ciebie...

Spoko, mechanik zmieni głowice na własny koszt bo stwierdził że to jego sprawa że taki silnik wsadził, przejechane 500km oleju nie wzięło, aczkolwiek moim zdaniem jest słaba i zostały sondy do wymiany, myślisz że to coś zdziała?