Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam kolegów zakupilem okazyjnie koła 17 z f30 (7.5jx17 h2 et37)z myślą o tym ze wrzucę je do swojej f10 na zime, ale po przymierzeniu na tylniej osi bo przodu jeszcze nie przymierzałem dotyka mi zacisku i to z boku. Wewnątrz felgi jest takie zgrubienie na bocznej ściance i tym zgrubieniem dotyka. Myslalem zeby założyć dystans 10mm moze ktoś ogarniety to sprawdzić czy tak mogę zrobić? Nie chce na pale kupować dystansu dzięki ps.oryginalnie mam 19 z przodu 8.5jx19 et33 I tyl 9jx19 et44 Edytowane przez krystian83
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ori jest 8x17 z et30.

Czyli z różnicy et wychodzi 7mm, a z różnicy szerokości 6,5mm...

Opublikowano
Sory panowie pomyliłem się z przodu mam et 33. Na kalkulatorze et sprawdzalem i wyszlo mi... przód- dys.16mm front bez zmian z tylu 25mm dalej od zawiasu i z tylu- dys.12mm front bez zmian , ale z tyłu 38mm dalej do zawiasu. Bedzie ok taka konfiguracja? Sprawdźcie mnie żebym babola nie zaj... i dzięki za wcześniejsze odpowiedzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możesz patrzeć na wcześniejsze wyliczenia.

F10 najczęściej jest na 8 cali z et30.

Opublikowano
Możesz patrzeć na wcześniejsze wyliczenia.

F10 najczęściej jest na 8 cali z et30.

Masz na mysli to co mi wyszlo na tym kalkulatorze? Czyli jest ok? 16mm przód i 12mm tył?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak masz 4 równe felgi to patrz na moje (w sumie nasze z Ponta) wyliczenia.

W F10 większość aut ma 17 lub 18 cali i wtedy prawie zawsze jest 8 z et30.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam dorzuce się do pytania. Ja z kolei kupiłem przez błąd sprzedającego do mojej f10 na zimę 18 ale Okazało się ze są z f30 a nie z f10 jak pisał sprzedający. W f10 powinno być 8jx18 et30 a w tych z f30 jest 8j18 et34. Wejdzie tak jak jest czy będzie obcierać a może dać dystanse? Jeżeli tak to jakie? Proszę o pomoc