Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie,

zwracam się do Was z prośbą o poradę. Czy macie w swoich BMW E90 325i przedlift 218km zamontowany gaz? Czy to jeździ? Wiem, że auto jest na pośrednim wtrysku i wiem, że teoretycznie można założyć do niego bez większych problemów gaz, ale ile samochodów i właścicieli tyle opinii. Ostatnimi czasy zacząłem się dość mocno orientować w temacie montażu gazu i część "gazowników" mówi, że nie ma problemu, a część, że zaczynają się dziać cuda z Valvetronickiem, że auto jest znacznie słabsze traci moc itd. Wydaje mi się, że to kwestia umiejętności montażu i regulacji gazu, ale chciałbym podpytać czy ktoś z Was ma i jak Wam się to sprawuje. Bardzo proszę o pomoc zależy mi bardzo na czasie. Z góry dziękuję!

Opublikowano
Witam Panowie,

Czy to jeździ?

TAK, jeździ. Tylko szukaj dobrego majstra a nie instalacji. Jest coraz więcej silników na pośrednim i bez podciśnienia (Valvetronik), ale dalej nie każdy majster od LPG to ogarnia.

oczywiście łatwiej by było jakbyś wpisał skąd jesteś, popatrz na warsztaty z LPG-forum.

R6 + V4 = :)
Opublikowano
A kurde sorki nawet nie zwróciłem uwagi, że nie ma skąd jestem :) Ogółem Dolny Śląsk miejscowość Lubin. U siebie w mieście nawet nie patrze bo to same paproki :O Miałem już auto na LPG i wiem że tu nie ma z kim rozmawiać jeśli macie w jakimś rozsądnym obrębie godnych polecenia MAJSTRÓW piszcie proszę :)