Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje doposażyć swoje auto w zestaw z prawdziwego włókna węglowego. Kierownica + listwy dekory.

Poczytałem trochę na ten temat w necie o ile same dekory listwy to jest w Polsce kilkanaście firm co to robią z prawdziwego włókna węglowego i z tym nie ma problemu to już z kierownica mam kłopot gdzie to zrobić.

Chce sobie całkowicie przebudować kierownice zmienić jej kształt, boki obszyte skóra dziurkowaną a górna i dolna cześć kierownicy zrobiona z prawdziwego włókna węglowego.

Z tego co czytałem do zrobienia całkowitej przebudowy, zmiany kształtu kierownicy i zrobienia jej z carbonu trzeba już speca najwyższych lotów.

Popisałem (wyceny) już z kilkoma firmami, porozmawiałem telefonicznie i najbardziej wiarygodnie wypadają te dwie firmy: https://www.carlexdesign.com/pl/interior/kierownice oraz https://maximonia.pl/carbon-fiber

I tutaj mam dylemat bo obie w rozmowach i korespondencji wypadają bardzo wiarygodnie, oferta cena za przerobienie - zrobienie kierownicy z włókna węglowego w Carlex jest najwyższa w Polsce, dwukrotnie wyższa niż w firmie Maximonia.

I tutaj pojawia się moje pytanie prośba do Was kto robił kierownice w tych firmach, czy Craleks jest rzeczywiście taki zaje...sty czy w przypadku tej firmy może już płacimy za przeszklony biurowiec i dział marketingu a nie koniecznie za taki super produkt. No i firma Maximonia zdecydowanie mniejsza, skromniejsza, ale o ironio w necie ma więcej pozytywnych opinii.

Chce mieć super kierownice i dekory z carbonu, ale nie koniecznie chce dawać za to kilkanaście tysięcy złotych.

Którą i dlaczego zatem firmę byście polecili MAXIMONIA Car Design czy CARLEX DESIGN ???

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Kierownica zamówiona, byłem osobiście domówić wszystkie szczegóły. Zamówiłem taką delikatnie zmodyfikowaną - zmiana kształtu kierownicy; ścięcie spłaszczenie dolnej części + zmiana części bocznej tzw bicepsy, tricepsy i geometria, do tego zamówiłem górną część obręczy kierownicy zrobioną z włókna węglowego carbon oraz blendę przedni plastik kierownicy zrobiony również z włókna węglowego carbon + obszycie reszty kierownicy skórą. Kierownica ma być do odbioru przed świętami, jak będę miał to sie pochwalę.
Opublikowano

Kierownica odebrana. Wyszła lepiej niż się spodziewałem, zrobiona z dbałością o wszystkie szczegóły, fajnie leży w dłoniach. Pozostało tylko znaleźć trochę czasu zamontować w aucie i smigać :)

87725ed22c7587c2med.jpg

444108018bbbbf3dmed.jpg

ad132347c40e5cc6med.jpg