Skocz do zawartości

skrzynia GA8HP-70Z - malo oleju + szarpanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy koleżanki pomożecie??

moje GT x-drive zaczęło niedawno szarpać podczas przyspieszania! Z racji tego ze ten samochód mam od niedawna - pierwsza mysl wymiana oleju w automacie.

Co mnie zaskoczyło na początku - w wymianie statycznej zleciały tylko 4litry i tyle samo weszło.

Wg mnie powinno zleciec wiecej oleju i wejsc wiecej! Nawet zestaw ZF do wymiany zawiera 7l oleju.

No ale szarpania dalej nie ustaly. Sa najbardziej odczuwalne w zakresie 1500-2000 tys obrotow podczas przyspieszania. Rowniez podjazdy pod wzniesienia sprawiaja szarpanie samochodu.

Moze ktos z Was ma jakis pomysl co dalej sprawdzac?? Bledow zadnych nie ma!

Opublikowano

Przy wymianie statycznej zostaje około połowa oleju,a połowa zlatuje,więc jest ok.Kwestia szarpania w autach z Xdrive to często nie wina samej skrzyni biegów co uszkodoznej skrzynki rozdzielczej,lub niewłaściwych,zużytych opon

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Olej odpuscilem, podobno wszytsko w normie. Co do szarpania rzeczywiscie podjerzenie padlo na skrzynie xdrive - wymieniam na razie tarczki, mam nadzieje ze to pomoze