Skocz do zawartości

330xi - kontrolka płynu po wymianie zbiorniczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, wymieniłem zbiorniczek na FEBI bo stary niestety był nieszczelny i płyn kapał po wzroście ciśnienia. Oczywiście przy wyciąganiu szlag trafił termostat od ASB więc też wymieniłem.

Czujnika nie zmieniałem i efekt jest teraz taki, ze po rozgrzaniu silnika, na wolnych obrotach zapala się kontrolka poziomu płynu. Wystarczy przejechać kawałek, przygazować i gaśnie.

Obstawiam ten cholerny gadżet, który pływa w zbiorniczku i współpracuje z kontaktronem w czujniku ale nie wiem czy jest na to jakiś sposób oprócz reklamowania zbiorniczka...

Układ szczelny, odpowietrzony, ogrzewanie działa, ciśnienie nie schodzi, płynu nie ubywa, przepływ płynu jest - tzn sika dziurką :) - sprawdziłem to bo podejrzewałem, że pompa nie daje ciśnienia na wolnych obrotach no ale wygląda na to ,że daje. Chyba ominę ten czujnik jeśli nie znajdę innego sposobu...

--

japu

Opublikowano
Przerabiałem ten temat u siebie. Febi,meyle nawet czujniki podmieniałem (ten z zbiornika na plyn do spryskiwaczy tez pasuje ) jak i na nowy febi nic niestety nie pomagało. Kupilem nowy zbiornik w aso i po problemie :) wg. Mnie problem leży w pływaku który jest w środku zbiorniczka i czujnik go ,,nie widzi ''