Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem

Zastanawiam się nad naprawą mojej przekładni kierowniczej. W moim aucie występują stuki na nierównościach. Nie jest to niestety wina luzów w zawieszeniu. I teraz pytanie. Kupić nową - gdzie, za ile - czy brać używaną z Allegro gdzie trzeba oddać swoją ? A może samemu oddać do regeneracji. Koszt oscyluje wokół 1 tyś zł.

Doradzicie jakieś sensowne rozwiązanie ?

Dzięki

Opublikowano
Czołem

Zastanawiam się nad naprawą mojej przekładni kierowniczej. W moim aucie występują stuki na nierównościach. Nie jest to niestety wina luzów w zawieszeniu. I teraz pytanie. Kupić nową - gdzie, za ile - czy brać używaną z Allegro gdzie trzeba oddać swoją ? A może samemu oddać do regeneracji. Koszt oscyluje wokół 1 tyś zł.

Dzięki

Sprawdź dokładnie luzy na tulejach pływających mogą być bardzo małe a stuki na nierównościach występują.

• 6 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czołem

Dzięki

Byle nie do hydrosystemu kolo Torunia. 4ry razy reklamacja w e46. Kupilem jakiegos chinczyka i jezdzi do dzis.

Opublikowano

Cześć,

Przeszukiwałem forum i niestety nie znalazłem.

Potrzebuje zregenerować maglownicę przy mojej E90 330xd łącznie z wymianą listwy zębatej.

Niestety pytałem w kilku serwisach (zajmujących się tylko regeneracją maglownic) i nie ma dostępnej nigdzie nowej listwy zębatej do xDrive.

Czy może ktoś z Was wie o takiej listwie - gdzie mógłbym taką zdobyć.

Regeneracja bez listwy to trochę słabo a trochę boje się kupować używkę bo może po paru kilometrach będzie to samo - na prostej trochę muszę "majdać" kierownicą żeby prosto jechać...

Z góry dzięki i pozdrawiam,

Kamil