Skocz do zawartości

E36 320 150km 1998 - czujnik wałka rozrządu, czujnik wału, z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was założył u siebie zamiennik czujnika wałka rozrządu lub wału korbowego. Pacjent to E36 2.0 benzyna z 98. Mechanik twierdzi, że w grę wchodzi tylko i wyłącznie oryginalny, a zamiennik np. Febi to strata kasy. Chciałbym zweryfikować tą informację. Mam ogólnie problem z pracą silnika, z którą nikt nie potrafi mi pomóc. Nie pokazuje błędów. Kolejna diagnoza to Vanos (pojedynczy). Samochód na zimno odpala na jeden raz. Podczas jazdy szarpnie i od tego czasu źle pracuje motor. Falują obroty, czasem zgaśnie, potem ciężko go odpalić. Muszę dodawać więcej gazu żeby płynie ruszyć. Czytałem wiele podobnych przypadków na forum, jednak co pacjent to inna historia.

Będę wdzięczny za wszelkie info

Opublikowano

Mechanik ma racje, nasze Bumy nie lubią zamienników, to wyrzucone w błoto pieniądze.

Dziwne że nie ma błędów, a jakim programem były sczytywane błędy ? Inpa powinna coś wskazać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
Dzisiaj auto jedzie do warsztatu z oryginalna impa na porządną diagnozę. może to być czujnik, wypadający zapłon, cewka zapłonowa, pompa paliwa, lewe powietrze.