Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Mam F30 po lifcie z silnikiem diesla 2.0 190 koni. Bez xdrive. Automat zwykły. Przebieg ok 45 tys km.

Od około miesiąca obserwuję, że przy przyśpieszaniu w jednym momencie (np. ok 60km/h) następuję chwilowe odpuszczenie mocy, szarpnięcie, zawahanie auta. Jakby taka nieudana i długa zmiana biegu czy coś. Przypomina to takie efekt jakby auto dostawało z paliwem jakiegoś syfu i się na chwilę zawahało.

Co to może być?

Dodam, że w tym roku wymienili w aucie EGR w ramach akcji naprawczej BMW.

pozdrawiam

Opublikowano
Dla zainteresowanych. Serwis ustalił, że winą jest zepsuty zawór EGR. Niby nie ma to związku z wymienianą wcześniej chłodnicą EGR. Koszt naprawy w Smorawiński Poznań wyniesie mnie 2 tys zł brutto.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Czesc, widze ze juz problem znaleziony ale dziwi mnie to przy takim przebiegu. U mnie tez b47 i przy 130 tysiacach takie same objawy ale przy kazdej predkosci byly, strasznie irytujace te dlawienie. Mialem troche wiecej szczescia bo w tym samym czasie oddalem auto na akcje serwisowa z ta chlodniczka i dodatkowo zlecilem diagnoze tego szarpania i wymienili mi calosc w ramach akcji serwisowej. Tak wiec zawor to bolaczka tego silnika.