Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was. Mozecie rzucic okiem na ten wykres z INPY? Test wykonalem na rozgrzanym silniku. 95c. Nie mam mozliwosci zrobic testu przelewowego.. Mozecie doradzic? czy 2 i 5 trzeba wyciagac? Czy wszystkie?

W czasie jazdy przy wiekszej predkosci wtrysk numer dwa wychodzi poza skale +5.. Co to moze oznaczac?

Auto dosyc mocno kopci i wydaje mi sie, ze ostatnio troszke stracil mocy..

https://ibb.co/cLm29hH

Opublikowano

nic Ci nie daje takie sprawdzanie na postoju.. Nie jeździsz na postoju..

Żeby mieć minimalny podgląd do sprawy zrób ten test pod obciążeniem np jedziesz 80 km/h i przyspieszasz tak aby skrzynia nie zrobiła redukcji ale żeby turbo zaczęło pracować na 100% i obroty rosły z 1500 do max 2000 i wtedy wtryski mają duże obciążenie i będzie widać, czy któryś idzie na czerwone pole i jest z nim źle Ale to też nie wykluczy w 100% tego tylko da Ci pewien podgląd.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wtrysk nr 2 wedlug inpy cos leci poza skale na plus i jako jedyny ma najwieksze odchylki a nr1,3,5 ida na minus by zrownowazyc prace wedlug mnie