Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raz jeszcze witam wszystkich forumowiczów.

Zanim ktoś wytknie, że znów to samo to zapewniam, że od paru dni wertuje forum i nie mogę znaleźć aktualnych informacji.

Mianowicie. Mam BMW E90 z roku 2009. Anglik. Wersja nawigacji MOTION, system CIC.

Chciałem zaktualizować mapę w navi. Zacząłem od poszukiwań fachowca, który by to zrobił.

Jeden dżentelmen z miasta Łodzi za jednorazową aktualizację mapy zażyczył sobie 400 zł. Jednocześnie, u innego fachury umówiłem się na założenie tempomatu w cenie 550 zł, więc kwota 400 za mapę wydała mi się zbyt duża.

Postanowiłem sam to zaktualizować :) W skrócie, okazało się, że map jest mnóstwo (chomikuj itp) Wiec bez problemu znalazłem mapę do mojej wersji nawigacji.

Później okazało się, że potrzebny jest kod FSC. Po całym dniu walki z próbą wyciągnięcia pliku 1B.hex ( różne pendrive, na odpalony, na zapłonie itp) poddałem się i kod postanowiłem zakupić na allegro za 86 ziko.

Kod miał przyjść w ciągu kilku minut do 24 godzin. Po 36 godzinach i mizernych próbach kontaktu ze sprzedającym, zażądałem zwrotu kasy. Sprzedający oznajmił, że z powodu COVID19 wszystko działa wolniej i nie wie kiedy kod przyjdzie. Kasę oddał.

Więc, mam mapy ale nie mam kodu FSC. Allegro i OLX zwyczajnie nie ufam. Czy jest tu ktoś zaufany, kto może polecić kogoś, kto mi ten kod załatwi? Może ktoś z okolic Łodzi może podpiąć wtyczkę i swoim magicznym komputerkiem wyciągnąć ten kod? Panie, Panowie i inne Panewki... Chętnie zapłacę!

Czytałem regulamin i mam nadzieję, że post nie zostanie usunięty. Jeśli złamałem jakąś zasadę to bardzo przepraszam, ale nie mogę znaleźć rozwiązania a może innym ten temat też pomoże.

Pozdrawiam,

• 1 rok później...