Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie dotyczące wymiany przedniego zderzaka w BMW E60 ze zwykłego (standardowego) na m pakiet.

Samochód jest z 2004r. i posiada PDC 18mm (małe) a zderzaki z tego roku (przed liftem) są tylko z otworami 24mm (duże) - tylko po lifcie posiadają małe otwory.

Orientuje się ktoś czy zderzak poliftowy będzie pasował do samochodu przed liftem mocowania itd.?

Z góry dzięki za pomoc :D .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:search: Wszystko w tym temacie jest opisane w kilku wątkach włącznie z wykazem części potrzebnych do zmiany. Oryginalne zderzaki przedlift miały czujniki pasujące do zderzaków m-pakiet.
Opublikowano
:search: Oryginalne zderzaki przedlift miały czujniki pasujące do zderzaków m-pakiet.

Zgadza się, przedlifty miały PDC 24mm, ale w moim przypadku są mniejsze czujniki - 18mm tył i przód.

Przedni zderzak przed liftem posiada tylko duże otwory (24mm) tak że nie będzie pasował... :nienie:

Jutro będę zamawiał na allegro zderzak po lifcie i dam znać czy wszystko będzie OK.

Teoretycznie ma pasować, zobaczymy jak będzie w praktyce :mrgreen:

Dzięki BaX za odpowiedz :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma czegoś takiego jak zderzak m-pakiet polift, oryginalne zderzaki m-pakiet są jednego rodzaju i mają otwory na czujniki przedliftowe. Ja np. u siebie mają auto po lifcie musiałem kupić czujniki przedliftowe do zderzaka m-pakietowego. Oczywiście mówimy o produktach oryginalnych, a nie zamiennikach. :!: