Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam pisze odnośnie tego ponieważ pokazała mi się rezerwa i do przejechano zostało tam 50km i nagle jadę i wzrasta mi poziom paliwa oraz pokazuje ze zrobię niby 150km coś nie tak jakieś propozycje ?
Opublikowano

Pompka przepompowała paliwo z drugiej komory baku, normalnie w bmw bo masz wał przez środek i bak jest podzielony na 2 komory, paliwo jest przelewane z jednej do drugiej komory natomiast pływak jest w jednej. Ja w sytuacji kryzysowej gdy komputer pokazywał 000km zasięgu zrobiłem jeszcze 20km dojechałem do cpn i na szczęście nie zgasł.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

No tak, mam podobnie w szczególności jak zostawię auto na podjeździe i po kilku godzinach dystans spadnie nie wiem paliwo się przeleje (nigdy się jakoś specjalnie nad tym nie zastanawiałem jak to dziala i ogólnie nad szczegółowa konstrukcja baku) po odpaleniu po chwili jak pompki rusza i wyrównają poziom paliwa w obu komorach dystans wzrośnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk