Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Przeglądałem tematy o oświetleniu, ale nie znalazłem odpowiednich odpowiedzi na moje pytania.

Od jakiegoś czasu mruga mi jeden z ksenonów. Dziś na chwilę wyskoczyła mi pierwszy raz kontrolka świateł z wykrzyknikiem ( nie żarówka z wykrzyknikiem). Obszedłem całe auto i wszystkie żarówki się świecą. Czy to prawda, że auto już zawczasu informuje mnie, że niedługo się coś spali ?. Mam kilka pytań:

1. Czym różnią się ksenony od biksenonów - jakie ja posiadam (BMW e90 320i 2007 rok) - przepraszam jestem zielony w temacie

2. Gdy już padnie żarówka w ksenonie to od razu trzeba wymienić 2 tak ? Czy to żarówka D1S od świateł krótkich i H7 od długich ?

3. Jakiej i gdzie kupić żarówki od ksenonów. Jaka firma i jasność - zależy mi, żeby światło było bardo białe.

4. Światła długie mam żółte, czy jest możliwość zamontowania białych żarówek do świateł długich ? Jeśli tak to jakie ?

5, Ringi - teraz mam brązowe - jeśli tam spali się żarówka to jaką najlepiej włożyć.

6. Przednie lampy parują - czy to normalne ? - Da się to jakoś "łatwo" naprawić ?

Przepraszam, jeśli gdzieś były takie pytania, bardzo proszę o pomoc.

Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam

Opublikowano
Na każde z tych pytań - co do jednego! - jest odpowiedź na forum, wystarczy poszukać, a nie liczyć ze ktoś to zrobi za ciebie.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.