Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam takie pytanie . Czy wystarczy zmienic sama tasme kierownicy z wtyczka pod multi i zamontowac pod swoj istniejacy przelacznik zespolony i bedzie wszystko smigac . Dodam tylko tyle ze zmienilem na chwile od kumpla z bmw x1 caly przelacznik zespolony z tasma z gniazdem pod multi i zapalily sie bledy na liczniku czujnika kata skretu . Czy jak wymienie sama tasme to bledy sie tez zapala czy tylko zapalaja sie jak wsadzimy inny przelacznik zespolonony od innego auta ?? Mam kierownice z multifunkcja a moje auto nie mialo multi i tasma w aucie nie ma pinow pod multi . Jak to ogarnac aby nie bylo bledow czujnika kata skretu? Powiem tylko tyle ze jak podlaczylem na chwile ten caly zestaw przelacznik zespolony z tasma pod multi to przyciski kierownicy od razu dzialaly i bylo ok oprocz tych kontrolek czujnika kata skretu.

Reasumujac jak wymienie sama tasme pod multi to te kontrolki tez sie zapala czy nie ? Co generuje ten blad ? Tasma czy przelacznik zespolony inny niz masz w aucie ? Moj przflavznik zespolony obsluguje multi ale tasma juz nie bo nie ma pinow we wtyczce .

Po drugie czy jak zapalaja sie te bledy czujnika kata skretu to wystarczy usunac blad testerem diagnostycznym i po sprawie czy trzeba cos jednak kdoowac w aucie ? Bardzo prosze o dobre rady? Mialem juz chyba z cztery jedynki i kazda miala juz tasme pod multi a ta niestety nie ma w tasmie pinow i musze to jakos ogarnac

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobra rada to nie kombinowac tylko zmienic tasme i wykonac kalibracje czujnika kata skretu nastepnie zakodowac i wykonac kalibracje czujnika kata skretu. Czasami sama kalibracja wystarczy.