Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zbliża mi się wymiana tarcz i klocków.

Chciałbym wymienić tarcze na większe.

Obecnie mam oryginalne rozmiary, z przodu zacisk dwutłokowy, z tyłu jednotłokowy.

Jakie tarcze i zaciski pasują bez szlifowania i przerabiania?

Pozdrawiam

Opublikowano
Zaciski i tarcze od M6 bedą pasować. Droga zabawa. Zaciski kupisz uzywki to od razu daj je do regeneracji. Tylnych nie ruszaj, bo nie ma sensu. Będą większe i ładniejsze. Pytanie jak zwykle po co? Żeby mieć lepsze od kolegów, bo czy rzeczywiscie brakowało ci kiedyś hamulców w tym aucie? Mi nie brakowało ale miłej zabawy.
Opublikowano

Ktoś doradzał mi kiedyś tarcze od e65 760, są większe średnicowo. Testował ktoś taki patent?

Tarcze od M5/6 są ceramiczne?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nadmienię że nie potrzebuję złotych zacisków z M6 ani innych kolorowych rozwiązań sugerujących grubość portwela. Mam seryjnie szare dwutłoki, chcę tylko założyć większe tarcze do tego co mam.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę, że chyba ktoś lekko dziwny ocenia po kolorze zacisków czyjąś grubość portfela, chyba że na wsi tak jest to z zaciekawieniem przyjmuję tę konstatację. Wydaje mi się, że nawet po samochodzie dziś trudno kogoś oceniać, jeśli ktoś ma takie niezbyt eleganckie hobby. Znam kolesia, który ma (używa jeszcze) nowe auto w najmie i nie stać go na paliwo nad morze i z powrotem.

Wracając do tematu to niektóre zaciski zwłaszcza w M6 są złote inne niebieskie lub czarne i tyle. Co się komu podoba. Duża tarcza, duży zacisk. To co masz teraz jest i tak do wyrzucenia w takim przypadku jak powiększenie tarczy, które jak pisałem wcześniej i tak nie ma wielkiego sensu jeśli nie masz w planach jazdy po torze ale zasadniczo twój wybór.