Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Przetarł się przewód od odmy w moim 318d z 2011. Chodzi o ten króciec :

0c8deb083538459cmed.jpg

Pytanie na szybko. Łatwo to się wymienia na nową część ? Na przyszłość podłożyć jakieś gumki pod maskownice pokrywy zaworów ?

Dalnieboiszczik

Opublikowano
Kupiłem i założyłem. Popękało mi w rękach. Nie dziwie się skoro to zwykła rurka peszel wykonana z PP. Gdybym wiedział to bym sam sobie na wytłaczarce to zrobił. Dokupiłem gumki podwyższające dla maskownicy pokrywy zaworowej. Możliwe że po zmianie tego króćca auto było ciut zrywniejsze ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przede wszystkim przy wymianie takich rzeczy trzeba sprawdzić turbo czy nic tam nie wleciało bo część powietrza mogła iść z atmosfery.

Niestety plastikoza silników N i następnych jest tak daleko posunięta że silnik się rozpada z czasem :(

3A0jS9b.png
Opublikowano

Niestety w dzisiejszych czasach firmy zarabiają na serwisach i każde kolejne auto jest tak skonstruowane, ze albo wkładamy w serwis albo bierzemy nowe

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Patrząc na moje drugie biemdablju, tj. F15 z silnikiem N57S30S1 jest to samo. Ciekawi mnie dokąd ta motoryzacja zmierza. Faktycznie wymiana owego przewodu jest dziecinnie prosta. Razem z gumkami pod maskownice zajęło może z 2 minuty. Sam przewód to koszt 50,75 zł brutto + dwie podkładki za 26,57 zł.