Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie tylko doszedłem co jest przyczyną, a mianowicie czujnik koło pedału tylko nie wiem jak go zdjąć, może ktoś to robił ??? :?:
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano

musisz odłączyć kostkę od czujnika, potem trudniejsza część, wcisnij na maksa hamulec (najlepiej na odpalonym silniku) (dobrze jakby to zrobila druga osoba) a ty musisz wyciagnac ile sie da takie czerwone cos co blokuje mozliwość wciśnięcia 2 bolczyków na czujniku. Po ich wcisnieciu czujnik wychodzi.

Ja ostatnio to przerabialem, i zrobilem to nieco brutalniej bo cholerstwo nie chciało wyjść i połamałem cały kombinerkami i nożykiem, wsadziłem nowy i wszystko śmiga :)

Pozdro!

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano
Miałem to samo, wykręciłem ten stycznik z jakąś blachą (nie pamiętam dokładnie). Po rozebraniu stycznika przeczyściłem tam styki i działa już dwa lata. Ale żeby go wykręcić trzeba się troche napocić, jakieś 2h roboty.

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano

a co sie dzialo ze stopem? jesli mozna wiedziec...

Raz łapie a raz nie ale teaz wogule wszystkie bezpieczniki są dobre a jak dam na ostro na kostce co wchodzi w czujnik to hodzi to napewno wina czujnika

BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano

To czujnik na 100%

Myślę że jak przeczyścisz styki to będzie ok, w najgorszym przypaku trzeba będzie kupić nowy.

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.