Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!

Mam problem z blokadą kierownicy. Blokada przestała się załączać po przeparkowaniu auta. Podpinałem pod komputer lecz nie pokazało praktycznie żadnych problemów, na desce nie wyświetlają się żadne komunikaty również.

Czy ma ktoś pomyśl co może być powodem tej usterki?

Pozdrawiam

Opublikowano
A w F20 nie jest tak że póki siedzisz w środku z kluczykiem w kieszeni to blokada się nie załącza ? Dopiero jak oddalisz się od auta lub je zamkniesz to wtedy się blokuje kierownica.
Opublikowano
Niestety nie, zawsze się blokowała po zgaszeniu zapłonu. Próbowałem nawet zostawić kluczyk i otworzyć auto grotem z kluczyka , niestety żadnej reakcji.
Opublikowano
A spróbuj zamknąć auto z otwartą szybą, będziesz słyszał czy blokada zaskoczyła. Ostatnio jeździłem siostry F20 i blokada zaskakiwała dopiero jak oddaliłem się od auta lub zamknąłem je z pilota. Jak siedziałem w środku z kluczykiem kierownica była odblokowana.