Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich szczęśliwych użytkowników bawarek. Jestem tu nowy i mam taką sprawę.

Kupiłem 320 E36 z Włoch i jest wszystko ok tylko zastanawiam się jaki ojej jest wlany. I tutaj moje spostrzezenie, gdy wyciągnę bagnet i wezmę kroplę oleju na palce to "zbiega" sie on w jedną kropelkę a nie rozpływa, czy to znaczy, że to Castrol Magnatec??, bo Castrol raczej napewno patrząc po naklejkach. Czy ktoś miał juz styczność z tym olejem i czy jest rożnica w wyglądzie (zachowaniu) tego oleju?

Jeszcze jedno. Klepie mi jedna "szklanka" w klawiaturze czy dam rade sam wymienić czy trzeba jakiejs specjelnej wiedzy lub narzedzi do tego? Nie jestem laikiem z mechaniki ale tez zadnym specem :wink:

Pozdrawiam.

Opublikowano
olej to łatwo rozpoznać jaki jest najlepiej golnąć spory łyk jak słodki to castrol jak gorzki to mobil a jak słodko kwaśny to shel a szklanki wymienić to pryszcz wyciągasz wałki zozwalasz rozrząd wymieniasz szklanki składasz i po robocie oczywiście żartowałem nie bierz sie za to sam bo spiepszysz to nie takie hop siup
BMW sie nie psuje