Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam taki problem. Drzwi przednie od strony pasażera zablokował sie na "deadlock-u" i w żaden sposób nie można ich otworzyć. Nie działa również sterowanie lusterkiem i szybą z miejsca kierowcy. Szyba działa za to z miejsca pasażera. Usterka jest więc oczywista- brak sygnału pomiedzy sterownikiem a elementami wykonawczymi w drzwiach. Należałoby najpierw zacząć od kabli. Chciałem zrobić to wczoraj, wyjąłem schowek i kawałek tapicerki na nadkolu ale nic nie wskórałem. Bo po pierwsze nie wiem który kabel (albo kable) trzeba "przedzwonić" a po drugie nie moge zdjąć tapicerki przy zamknietych drzwiach bo drzwi dociskaja tapicerkę do "framugi".

Poszarpałem więc tylko za kable licząc że może złapia kontakt ale niestety nic to nie dało.

W związku z tym mam dwa pytania:

1. Które kable podają sygnały do tych drzwi

2. Jak otworzyć drzwi nie niszcząc nic albo prawie nic. Podejżewam, że wystarczy podać napięcie na jakiś kabel ale nie wiem który.

A no i najwazniejsze rozmawiamy o e39 touring rocznik 2002.

Przy okazji to gdyby ktoś mi podpowiedział skąd wziąć schematy elekryczne to e39 to byłoby świetnie.

Pozdro

Marek

Opublikowano

Witam,

Nie "tym dupsem" tez nie daje rady. Zero reakcji. Na dziś umówiłem się jednak z elektykiem samochodowym żeby popracował nad drzwiami. Niestety to nie jest mój "etatowy" elektryk bo mój ma zamkniete do 15 października. Jeśli nic nie osiagnie to pojadę do ASO BMW i zabulę walizkę kasy żeby mi otworzyli drzwi.

Pozdro

MCZ

Opublikowano

Witam,

Problem rozwiązany. Drzwi otwarte, centralny naprawiony. Jakby ktoś miał taki problem to służę pomocą.

Pozdrawiam

MCZ

Opublikowano
Witam,

Problem rozwiązany. Drzwi otwarte, centralny naprawiony. Jakby ktoś miał taki problem to służę pomocą.

Pozdrawiam

MCZ

Opisz na forum co bylo przyczyna i jak naprawiles, moze sie komus innemu przyda. :cool2: