Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Zastanawiam się czy jest możliwe sprawdzanie statusu produkcji pojazdu, wczoraj złożyłem zlecenie produkcji. 3 lata temu zamawiałem do produkcji Opla Astrę i tam było to możliwe. Miałem panel My Opel i wyświetlały się informacje o stanie produkcji. W internecie wyszperałem też API które miało o wiele więcej "stanów przejściowych". Po wpisaniu nr. zamówienia (a potem vinu), można było podejrzeć nawet daty planowanych czynności, oraz ewentualne opóźnienia.

Jest to możliwe w BMW?

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano (edytowane)

Ja dostawałem maile na różnych etapach budowy. Kiedy rozpoczęła się budowa, malowanie, kiedy wyjechał z fabryki etc.

Screenshot-20200603-131642-Email.jpg

Screenshot-20200603-132936-Email.jpg

Screenshot-20200603-131529-Email.jpg

Edytowane przez Hamera
Opublikowano
Ja zamówiłem G21 w listopadzie i nie było takiej możliwości. Tuz przed rozpoczęciem produkcji dostałem maila czy chce coś zmienić w konfiguracji, a potem został określony przedział czasu produkcji 2-3 tydzień lutego i potem dostałem info od handlowca którego dnia został wyprodukowany.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
A możesz dać link do strony gdzie można to podglądać? Pewnie potrzebny jest VIN?

Link był w mailu, który dostałem po złożeniu zamówienia. Teraz sprawdzałem i ten link już nie działa. Samochód zamówiony w UK ale pewnie coś w tym stylu działa na całym świecie? Jeśli nie jest to dostępne w Polsce to za wiele nikt nie traci. Wątpię, że info jakie dostawałem pokrywało się z rzeczywistością. To bardziej narzędzie, żeby klient miał sobie na co popatrzeć, a nie wydzwaniał do salonu co chwila. Może się mylę ale takie miałem odczucie.

20200603-172430.jpg

Opublikowano
Ja zamówiłem G21 w listopadzie i nie było takiej możliwości. Tuz przed rozpoczęciem produkcji dostałem maila czy chce coś zmienić w konfiguracji, a potem został określony przedział czasu produkcji 2-3 tydzień lutego i potem dostałem info od handlowca którego dnia został wyprodukowany.

Łojezu to strasznie długo to trwa. Teraz przy koronie pewnie będzie jeszcze dłużej. Handlowiec coś uspokajał że odbiór lipiec/sierpień, "a już do połowy września to na bank" ale coś mi się nie chce w to wierzyć.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Niestety nie miałem przyjemności zamawiać nowego BMW, ale tutaj jest filmik - może to u nas też działa (a może trzeba przez jakąś zagraniczną stronę się zalogować):
Opublikowano
Jak teraz zamawiałem to produkcja sierpień, a odbiór koniec października. Podobno ma być teraz składana w mexyku??
Opublikowano
Jak teraz zamawiałem to produkcja sierpień, a odbiór koniec października. Podobno ma być teraz składana w mexyku??

Jeśli tak to tragedia, napisałem do mojego sprzedawcy żeby potwierdził/zaprzeczył. Ja zamówiłem na początku czerwca i nie mam jeszcze nawet daty produkcji. Jeśli będę miał taki scenariusz odbioru to chyba to pierdziele, anuluje zamówienie i kupię sobie działkę rekreacyjną :)

Opublikowano

Odpisał, że wybrane silniki będą produkowane w meksyku. Na szczęście mój 330i w niemczech.