Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ktoś ma przemyślenia , i rozniec pod katem tych 2 aut?

Stoje przed wyborem i oba mi się podobają...

Opublikowano

Czy to nie są dwie różne klasy? CLA to bardziej 1 kombi, czyli Samochod sporo mniejszy?

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano (edytowane)

Jedno to coupe a drugie to kombi. Bardziej różnych nie mogłeś do porównania wybrać? :wink:

Chyba, że masz a myśli CLA Shooting brake? To już trochę bliżej ale ciągle duża różnica.

Edytowane przez Hamera
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

To i tak rywalem G31 jest c klasa kombi a nie CLA.

Do CLA porównaj 2 gran coupe.

Opublikowano

Posiadam CLA SB z 2016 po FL, odczucia takie że tych aut nie można porównać do siebie, CLA jest przede wszystkim sporo mniejsze jak osoba ma powyżej 180cm wzrostu z tyłu nie ma miejsca na nogi, 3 dorosłe osoby z tyłu usiądą ale komfortu nie ma żadnego, tylna kanapa max 2 osoby dorosłe, przy założeniu, że z przodu osoby są do 180cm. za każdym razem jak ktoś wsiada z tyłu trzeba przesunąć oba przednie fotele, troszkę więcej miejsca jest przy fotelach kubełkowych bo mają proste oparcia. Kolejna ważna różnica wnętrze czy w moim cla czy w nowym modelu, mimo bogatej opcji czuć różnicę wykonania i widać szczędzenie na niektórych elementach mimo że to CLA to czujemy się jak w A,B klasie. Co do G20/21 nie ma co porównać bo widać że to znacznie wyższa półka i dlatego j.w. CLA vs G20 inna liga :)

Opublikowano

No dobra, obecnie mam f10 z 2011 i przyszła pora na zmianę w gre wchodziły rożne auta...

Rozważam własnie jakiegoś kombiaka i pierwsza rzecz jaka mi przyszła do głowy to, czy przesiadka z 5 na 3 czy to nie błąd pod względem miejsca.... ale skoro piszecie ze jest znacznie mniejszy to nie będę sobie głowy zawracał jazda próbna CLA .

Wiec chyba zostanę przy G21