Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów

Podczas kodowania pompy ABS cały czas wyskakuje mi błąd error on CABI.ERR and ERROR.LOG!

COAPI-2041: Falscher SG-Codierindex A_ASC5: CODIERINDEX =10h

Dodam, że z resztą sterowników nie ma problemu. Z pompy nie mogę nawet zczytania ECU.. Co może być przyczyną.

Podczas robienia diagnostyki jest tylko błąd błędnego kodowania.

Opublikowano

Witam dzisiaj znowu się męczyłem ani jednym z tych sposobów nie udało mi się zakodować.

Nie mam już pomysłów.

Opublikowano
Dodam jeszcze że w liczniku jest zapisany inny VIN może to powoduje problem z kodowaniem.. W reszcie podzespołów VIN pozmieniany na prawidłowy niestety w liczniku się nie da wersja poliftowa..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Raczej vin nie ma nic do rzeczy, tu raczej nie zgadza się indeks kodowania, w błędzie musi być zapis jakim indeksem inpa chce kodować np CODIERINDEX=08 a dopiero że powinien być CODIERINDEX=10h. Może nawet nie masz tego pliku w inpie i stąd problem, bo powinien się połączyć jednym z tych dwóch sposobów. Masz najnowsze sp-daten dla e39?

Tak do końca, to nie wiem, czy chcesz odczytać plik MAN, czy zakodować moduł do auta?

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Witam problem rozwiązany. Licznik i EWS też miały błędne kodowania ktoś coś tu pomieszałam. Zmieniłem licznik na oryginalny zakodowałem najpierw EWS z licznika potem pompę ABS i dopiero licznik który tu był. Dobrze, że znajomy miał oryginalny licznik bo chyba bym tego nie ogarnął..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak kodowałeś ABS? Chodzi mi o procedurę.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.