Skocz do zawartości

Wyjęcie elektrozaworu - jak to zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam e-36 320 m50 93r.Nie mam klimy.Potrzebuje wyjąc elektrozawór??Chciałbym,jeśli to możliwe żeby ktoś mi w tym pomógł,naprowadził :mrgreen: Co trzeba najpierw wyjać?Trudna operacja??Napiszcie jak najdokładniej.Zaznaczam że szukałem-jest o tym napisane dużo ale nigdzie nie ma opisu na temat demontażu.Pozdrawiam
Opublikowano

Jeśli chcesz mieć nieco lepsze dojście (ogólnie jest trudne) to możesz odkręcić wlot powietrza do dmuchawy (z tego co pamiętam to trzy wkręty) i następnie odkręcić węże wodne i odpiąć wtyczkę elektryczną od zaworu. Zawór jest osadzony w gumowym gnieździe z którego go musisz wyjąć a przy ponownym zakładaniu dobrze jest spryskać np. sprajem silikonowym albo zwilżyć wodą żeby lepiej wskoczył. Oczywiście przy odkręcaniu węży wyleje ci się płyn i zapowietrzy układ.

No i to, od czego powinienem zacząć, jeśli chcesz mieć dokładne informacje- elektrozawór jest obok serwa w komorze silnikowej.