Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich spotkal mnie problem z wypadaniem zaplonu na 3 i 6 cylindrze, cewki zmienilem na nowe, widac poprawe ale wraz nie to samo momentami nie rowno pracuje. Borykal sie ktos z tym?
Opublikowano
Swiece wymienione. Samochod elegancko sie zbiera ale na biegu jalowym kuleje. I w tlumiki bulgocze. Co robic ktos pomoze
Opublikowano
musisz podpiac pod kompa wtedy bedziesz wiedzial czy to jakis czujnik czy problem z vanosem sondami i tak dalej zapewne check sie zapala ? :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano

Check sie pali. Bylem na kompie. Wypadanie skacze na inne cylindry po usunieciu bledu. Raport z kompa.......

Wypadanie zaplonu cylinder 6 i 4. Adaptacja mieszanki blok 1 i 2. Wykryto przerwy zaplonowe w kilku cylindrach(nieciągły)

Opublikowano
Pozatym mam lpg jak wrzucam go na benzyne to szarpie gorzej na jalowym..4 dni temu wymienialem dwumase haha mial byc koniec problemow a tu niespodzianka
Opublikowano
zaplon aczol wypadac od wymiany dwumasy?? czy problem pojawial sie wczesniedyj byc moze ktos uszkodzil sondy przy wymienie :wink: zaczol bym od wymiany odmy wypnij tez przeplywke i sie przejedz :wink: winowajaca tez moze byc lewe powietrze jakas nieszczelnosc w okolicach kolektora mozesz popsikac plakiem i zobaczysz czy obroty nie wzrosna :wink: wypadanie zaplonu to temat rzeka i kazdemu pomaga cos innego

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano

- sprawdź szczelność kolektora - psikaj plakiem albo jedź do kogoś kto ma dymownicę. To jest najczęstsza przyczyna wypadania zapłonów w M54

- sprawdz gumy od filtra do przepustnicy oraz wszelkie gumowe zaślepki czy są całe

- skontroluj węże i wkrętki LPG przy kolektorze, szczególnie na tych cylindrach gdzie wypadają zapłony.

- odepnij wtyczkę przepływomierza, przejedź się i zobacz czy ustało

- pooglądaj na YT Garażowe Hobby - gość od 3 lat naprawia M54-ki na wypadające zapłony i lewe powietrze.

R6 + V4 = :)
Opublikowano
Przed wymiano juz zaczelo wypadac. Sprawdze szczelnosci, itd. po koleij. Wczoraj check usuniety narazie nie wywalilo.
Opublikowano
Obstawial bym juz silniczek krokowy bo to on ma za zadanie na biegu jalowym dobrac dawke powietrza tak by gralo a u mnie kuleje.
Opublikowano
Naładuj dobrze akumulator i zarejestruj wymianę tak żeby komputer widział że masz nowy akumulator :-)
Opublikowano
Co ma akumulator do tego chlopie. Dzis mi calkiem padl wywalil check zalany w polowie i kontrolka od tempomatu. Wogole nie kreci tylko faluje jak walniety.
Opublikowano
U siebie miałem losowe wypadnie zapłonu na wszystkich cylindrach. Sprawdzone było czy nie łapie lewego powietrza, wymienione cewki, świece, sprawdzona kompresja i wszystko działało bez zastrzeżeń, dopiero po obejrzeniu jednego filmu w internecie zrozumiałem że to może być problem z prądem i tak też było. Nie mówię że u ciebie pomoże ale spróbować możesz.
Opublikowano

Witam mam bmw m54 330i cieszko odpala silnik

I nie wkrenca sie na obroty jak by nie chodzila na wszystkie cylindrach cewki sprawszone sa ok co moze byc