Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Mam problem z dźwiękiem podczas jazdy jaki wydaje szyberdach. Gdy odsunę osłonę wewnątrz to gwiżdże powietrze powyżej 50km/h.

Chciałem wyregulować go na bocznych śrubach. Wg. New tisa powinno to być 1 mm poniżej lini dachu z przodu a 1 mm wyżej z tyłu.

Tak jak tutaj: https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e60-535d-lim/repair-manuals/54-slide-tilt-sunroof-soft-top/54-12-slide-tilt-sunroof/P0wMYBz

Problem pojawia się bo żeby na środku osiągnąć takie wartości to boki szyby będą wystawały ponad 3-4 mm wyżej niż linia dachu. Wydaje mi się że dach jest zaokrąglony a szyba jest płaska. Czy tak wygląda to we wszystkich autach?

Opublikowano

Cześć

Regulacja raczej ci nie pomoże

Trzeba wymienić uszczelkę która idzie wokół całego szyberdachu , ja też miałem hałas , wymieniłem uszczelkę i mam ciszę . Słychać tylko delikatny szum opon...

Roboty na pół dnia i dużo cierpliwości

Opublikowano

No już też doszedłem do tego wniosku że muszę uszczelkę wymienić.

Tylko zastanawia mnie zgranie lini szyby szyberdachu i samego dachy bo tworzy się tam próg na krawędzi.