Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Powiem szczerze, że użyłem funkcji :search: i niczego nie znalazłem :(

BMW e39 530d duża navi

Problem polega na tym, że komputer pokładowy (chyba on jest za to odpowiedzialny :?: ) nie pamięta ustawień przy ponownym uruchomieniu auta. Informacje na wyświetlaczu zegarów po uruchomieniu auta (powiedzmy że przed wyłączeniem auta była to godzina) nie wyświetlają się, trzeba ponownie uruchomić wskazanie przyciskiem w dźwigience kierunkowskazów. Tak samo jest z kontrastem ekranu navi. Przy ponownym uruchomieniu auta kontrast ustawiony jest w pozycji środkowej czyli fabryczne ustawienie. Piszę tutaj o kontraście w pozycji ustawieć board monitora a nie TV. Do ustawień kontrastu wchodzi się przez naciśnięcie i dłuższe przytrzymanie klawisza "MENU"

Dodam, że w menu "SET" "memo" ustawione jest na włączone.

Jaka może być przyczyna tego zjawiska, bo przyznam że już mnie lekko irytuje :evil: ustawianie za każdym razem wszystkich wskażników niczym jak w samolocie przed startem :duh:

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg

• 6 lat później...
Opublikowano

Uuuuułaaaa ... Ile tu postów ... U mnie jest to samo ... Jak kupiłem auto po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka i ponownym jego włączeniu na wyświetlaczu od zegarów pojawiała się godzinka i było git ... Po wymianie akumulatora (chyba) ta funkcja już nie działa i za każdym razem trzeba wciskać przycisk na manetce żeby pojawił się time :( ... Nie wiem jak było z kontrastem przed wymianą aku bo wtedy jeszcze nie wiedziałem o tej funkcji ... Teraz jest tak właśnie że kontrast wraca do ustawień 0 ...

Niech jakaś mądra głowa podpowie co może być przyczyną ?!? Który moduł jest za to odpowiedzialny ? Może uda się go jakoś zdiagnozować DISem ?!?

Z góry dzięki ;)