Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj wymieniłem w swojej E46 poduszkę z przedliftowej multifunkcyjnej (takiej jak w e36) na poliftową sportową też z multifunkcją. Po podłączeniu wszystkiego i odpaleniu silnika pali się ikonka airbaga :/ Wszystkie przyciski jak i klakson działają bez problemów. Czym może być to spowodowane? Dodam że wcześniejsza poduszka była jednonabojowa a teraz jest dwunabojowa. Jednak z tego co czytałem nie powinno być z tym żadnych problemów, czy po odpięciu akumulatora skasuje błąd? Jest może ktoś z Białegostoku (lub okolic) który chciałby za piwko skasować błąd inpą?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem jak jest z przejściem z jednego naboju na dwa, ale często ludzie źle wtyczkę podpinają. Trzeba dobrze docisnąć i to zabezpieczenie wcisnąć, bo ono jest kluczowe.

Skasować możesz to tylko programem diagnostycznym.

Opublikowano

No i chyba tu jest problem, nie wciskałem tego jakoś mega mocno, tylko leciutko do pierwszego kliknięcia.

Edit:

Jakby to kogoś interesowało to samo skasowanie błędu INPĄ nic nie dało, musiałem zakodować drugi nabój NCS'em. Teraz airbag znikł na dobre :)