Skocz do zawartości

DSC Failure, Run flat indicator failure

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam pacjent e90 320i n46, problem jak w temacie wracające błędy na idrivie, DSC i Run flat failure, próbowałem wyrównać ciśnienie i zresetować w idrive, nie pomaga, błąd wywala sporadycznie nawet przy odpalaniu, czasem ciężko odpalić po czym wyskoczy ten błąd. Czujniki abs prawidłowo wskazują prędkości. Błąd na inpie can dme/dde signal fehler. Jak ugryźć temat ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jaki kod błędu i reszta zapisanych informacji?
3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Autor
5E1A CAN DME/DDE signal fehler reszty informacji niestety nie uchwyciłem na zdjęciu jak ponownie wyskoczy to sprawdzę
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wygląda na problem z elektryką, sprawdź jak wyglądają podłączenia do aku, czy nie stoi w wodzie, to samo pompa abs, wtyczki i tak dalej.
3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Autor
aku miałem w tym roku zmieniane, tylko ostatnio praktycznie cały czas na krótkich odcinkach jeżdżę i aku chodziło na resztkach prądu, czy to może mieć wpływ ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Tak.
3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Autor
Faktycznie może tak być zrobiłem trasę i póki co problem się nie pojawił, chociaż nie chcę się cieszyć za w czasu, dlaczego niski poziom naładowania aku ma wpływ na działanie czujników ? ostatnio nawet wyskoczył mi błąd czujnika położenia wału i tak samo po przejechaniu trasy nie ma problemu, mam nadzieję, że to jest przyczyną, jak co dam znać, aczkolwiek wydaję się to dziwne, przecież po to jest alternator i regulator napięcia, żeby napięcie na czujniki było stałe, aku nie powinno mieć na to wpływu
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Winny okazał się czujnik położenia wału korbowego, po wymianie już miesiąc czasu spokój